Tineke Bos schoonheidssalon

Pedicure behandeling:

Behandeling van onder andere: likdoorns, overmatig eelt, ingegroeide nagels en schimmelnagels.

Product: Camillen

Bij mensen met diabetes en reuma doe ik jaarlijks een screening om mogelijke standsafwijkingen en afwijkingen van het oppervlakkig gevoel tijdig te kunnen signaleren.

Diabetisch aantekening, reumavoet aantekening.

Lid Pro Voet; landelijke organisatie voor pedicures.  • Pedicure behandeling
  • Kleine pedicure behandeling
  • Nagels knippen
  • Nagelbeugel spangen

Iedereen wil er graag verzorgd uitzien, maar de voeten krijgen vaak pas aandacht als ze pijn doen. Het eelt branderig aanvoelt of de likdoorn steekt. Met een goede regelmatige verzorging van uw voeten zijn die problemen te voorkomen. Bij pijnlijke voeten kan de lichaamshouding ongemerkt veranderen en daardoor weer rug- of nekklachten laten ontstaan.

Werkwijze:

Uw voeten worden gedesinfecteerd. De behandeling bestaat onder meer uit het weghalen van eelt of likdoorns, het op de juiste manier knippen en verzorgen van de zijkanten van de nagels en het polijsten van de nagelplaat. Met behulp van apparatuur wordt u snel en vrijwel pijnloos geholpen. Als de conditie van been en voet dit toelaten is afronding van de behandeling met een ontspannende massage mogelijk.


Voetschimmel

Een veel voorkomende schimmelinfectie die u makkelijk kunt oplopen als u op blote voeten loopt. Deze schimmel gedijt heel goed op vochtige en warme plekken van het lichaam, meestal tussen de tenen.
Voetschimmel is besmettelijk en kan gemakkelijk overgaan op andere delen van de huid en op andere mensen.
Besmetting begint met jeukende en irriterende huidplekjes, die kunnen schilveren, vochtig en wit worden, daarna zelfs kunnen gaan kloven en bloeden.
Voetschimmel gaat in het algemeen niet vanzelf weg. Er zijn antischimmelcremes en -poeders. Bij herhaalde besmetting is een bezoek aan de huisarts noodzakelijk. Maak behandelkuren altijd af, ook al is de schimmel voor het oog verdwenen.
Tijdens behandeling van schimmelnagels of voetschimmel: 1 Keer per maand alle schoenen met anti-schimmelpoeder behandelen.
Sokken op 60 graden wassen.


Tips om een schimmelinfectie te voorkomen:

Deel badhanddoeken niet met anderen. Draag badslippers in sauna, douches, kleedkamers en rond zwembaden. Wees matig met het gebruik van zeep en doucheschuim. Droog uw voeten na het wassen altijd goed af, vooral tussen de tenen en gebruik steeds een schone droge handdoek. Draag iedere dag schone katoenen of wollen sokken. Draag schoenen van natuurlijke materialen, deze zorgen voor een betere ventilatie rondom uw voeten.